Helle Røge Ergonomi

Helle Røge Ergonomi. Fjerritslev.
Telefon: 30 26 30 99
Mail: Ergonomi@helleroege.dk

I øjeblikket har pressen meget fokus på, at vi bevæger os alt for lidt i løbet af en arbejdsdag – og dette er specielt henvendt til alle dem med stillesiddende arbejde.

Og ja – det er sandt. Vores dagligdag bliver mere og mere stillesiddende og vores krop er bygget til aktivitet, så der er to modsatrettede poler, der virkelig presser hinanden. Den digitale hverdag har gjort sit indtog, og presser vores krop til det yderste. 

Kan vi ændre på det ved variationer i hverdagen?

Hvordan får vi variationer ind i hverdagen?

Og hvad vil gevinsten være?

Vi kan starte med at se på, hvordan vi har indrettet os på arbejdspladsen. Har du hæve-/sænkebord? Bruger du mulighederne i dette? Skub din stol væk fra kontor arbejdspladsen og kom op og stå. 

Er skraldespanden lige ved hånden – lige under bordet? Få den placeret så langt fra dig, at du skal rejse dig for at smide dit affald ud. 

Er kopi maskinen tæt på din kontorarbejdsplads? Gå dig en omvej for at komme hen til den.

Taler du ofte i telefon? Rejs dig og gå rundt mens du taler. 

Har du en flaske vand med ind til dit skrivebordet? Glem flasken og gå ud til vandhanen og få slukket tørsten ind imellem.

Sidder du ned og spiser din frokost? Brug halvdelen af din frokostpause til en gåtur frem for at sidde og spise.

Holder I ofte små og store møder? Begynd at stå op til møderne i stedet for at sidde ned – eventuelt tage et “walk and talk” møde.

Hver dag skal der være aktivitet for dig efter dit arbejde. Kom ud med børnene, gå eller løb en tur, cykel en tur eller til og fra arbejde, spil et spil gerne udenfor – få pulsen op hver dag. 

Du vil hurtigt mærke positive ændringer i din krop, hvis du ændre på dine vaner – så der er store gevinster i form af mere overskude, mindre træthed, mindre risiko for smerter i skulder, arme, nakke samt mindre risiko for fremtidige livstilsygdomme.

Så op af stolen allerede i dag.  

Categories:

Leave a Reply