Helle Røge Ergonomi

Helle Røge Ergonomi. Fjerritslev.
Telefon: 30 26 30 99
Mail: Ergonomi@helleroege.dk

Hjemmearbejdsplads

I dag er det blevet almindeligt med hjemmearbejdsplads, og dermed arbejde ved en bærbar PC, måske endog ved spisebordet hjemme i stuen. Desværre får det konsekvenser for vores helbred, at vi arbejder ved en bærbar PC i for lang tid af gangen.

Konsekvenser på kroppen

Når vi arbejder ved en bærbar PC, laver vi et stræk med hovedet fremad og lidt ned af for at kunne læse på skærmen. Det påvirker blandt andet muskler, led og nerver i nakke og skulder. For næsten alle vil det betyde en tidlig bedstemor nakke/en tyrenakke, som er en kyfose af nakken og den øverste del af ryggen. Udover at din krops holdning bliver ændret, har det også have stor negativ indflydelse på blandt andet muskler, led, nerver og blodkar, hvorved du får smerter og ofte hovedpine.

Hvad kan du gøre?

For at forebygge dette, skal du få din bærbar PC op i hensigtsmæssig arbejdshøjde ved hjælp af en Laptop holder, og det er nødvendigt at  anvende et separat tastatur. Helt enkelt kan du også stille din computer på en kasse.

Desuden er det vigtigt at lave øvelser. Det er dokumenteret, at hvis du laver relevante elastikøvelser 3 gange ugentligt, vil det fjerne og forebygge skader.

 

Categories:

Leave a Reply