Helle Røge Ergonomi

Helle Røge Ergonomi. Fjerritslev.
Telefon: 30 26 30 99
Mail: Ergonomi@helleroege.dk

Hvordan skal jeg indstille min kontorstol?

Mange sidder på deres kontorstol mange timer hver dag. Der er ofte brugt rigtig mange penge på at købe ”den rigtige” kontorstol til medarbejderne på virksomheden, i håb om at der er færre, der får ondt i ryggen eller skulderen, og medarbejderen er tilfreds med stolen.

Men det som hjælper er sjældent en ny kontor stol.  Helt groft kan man sige: ”Jo dårligere stolen er – jo bedre”. Hvis du ikke sidder godt på din kontorstol, skal du nok komme op af den i løbet af dagen. Men jo bedre den er polstret, og du kan falde godt ned i den, som er den en lænestol – jo mere bliver du siddende. Og din krop ønsker mest af alt, at du kommer op af kontorstolen

Kom op af stolen

For at komme en træt ryg, trætte ben og ondt i ryggen til livs skal du op af stolen mange gange i løbet af dagen. Bedst af alt er, at du står op og arbejder, så meget du kan.

Variation

Har du svært ved at komme op af stolen – så brug dens mange muligheder til at variere din arbejdsstilling i løbet af dagen.

 • Hæv stolen til højeste position. Har du svært ved at nå gulvet, så sid ude på kanten. Det giver også en bedre holdning
 • Sænk stolen til laveste position og smid fødderne på bordet
 • Vend stolen rundt og hav ryglænet foran dig
 • Vend stolen rundt og sid på dine knæ på stolen

Den næste stilling er den bedste stilling

Der er et hav af muligheder for at varier arbejdsstilling – det vigtigste er at du ofte skifter stilling både den siddende og kommer op og stå i løbet af en arbejdsdag.

 

Categories:

2 Responses so far.


 1. Niels Mortensen siger:

  Virkelig god artikel Helle.

  Det er virkelig vigtigt at man indstiller sin stol korrekt, denne guide https://www.dankontorstole.dk/nyheder/kontorstole-skal-gore-studielivet-nemmere-og-sundere-dankontorstoledk Og din post er virkelig gode at følge.

  • Helle Røge siger:

   Tak, Niels! Altid dejligt med respons! Men den rigtig stilling og den rigtige stol findes ikke.
   Så linket, du henviser til med indstilling af stol, fraråder jeg på det kraftigste, da det låser medarbejderen i en bestemt arbejdsstilling. Det var, hvad man gjorde i 1990’erne og begyndelsen af 2000. Folk skal op af stolen og have en stol uden nakkestøtte, stor ryg, armlæn og meget mere. Jo mere simpel jo bedre.
   Det er den næste stilling der er den bedste og at komme op af stolen!
   Ønsker dig en god dag!

Leave a Reply