Helle Røge Ergonomi

Helle Røge Ergonomi. Fjerritslev.
Telefon: 30 26 30 99
Mail: Ergonomi@helleroege.dk

Fordi kroppen er bygget til aktivitet, og det er derfor vigtigt for både børn og voksne at komme op af stolen. Når man kommer op af stolen mindsker man risikoen væsentlig for blandt andet livsstilsygdomme, smerter i ryg, skulder og nakke og til gengæld bedres kredsløbet og musklerne holdes aktive, hvorved din risiko for eksempelvis diabetes mindskes.

De daglige aktiviteter

De små daglige aktiviteter er blevet glemt i tiden, hvor teknologien har gjort sit indtog. Daglige bevægelse som at gå ud med vasketøjet, at gå til posthuset, at gå til købmanden er blevet en mindre og mindre del af vores hverdag. Og i dag ved vi, at de små aktiviteter har mindst lige så stor betydning, og er mindst lige så gavnlige for sundheden som en lang løbetur.

Skab rammerne

Ønsker du at gøre det bedste for dig selv, din familie og dit personale så må du skabe rammerne, og gøre det let at få aktivitet ind hverdagen. Det kan du gøre ved at give mulighed for aktivitet for både børn og voksnem, hvor de er i deres hverdag.

Eksempler på simple aktiviteter:

  • Hav for eksempel en måtte liggende i stuen, som kan appellere børnene til at slå kolbøtter, og de voksne kan lave eksempelvis rygøvelser for den trætte og måske smertefulde ryg.
  • Hav en yogabold i stuen. Når først den ligger der, vil den appellere til hele familien om lige at rulle sig på den eller sidde på.
  • Når der er en tilgængelig yoga bold på kontoret, vil der altid være nogen, der benytter den.
  • Simple øvelser på en yogabold vil gøre det godt for din ryg, din mave og dit kredsløb.
  • Giv medarbejdere på kontoret mulighed for at lave nogle simple øvelser på måtte i løbet af dagen.
  • Hvis man skaber mulighederne for aktivitet, så skaber aktiviteterne sig selv for både børn og voksne.
  • Kom ud og gå en tur i løbet af dagen – frisk luft og sol giver energi og velvære

Start med at få indkøbt en yoga bold og en måtte, og se hvad der sker, blandt dem du er sammen med.

Har du behov for ideer til øvelser, der kan gøre dig godt på bolden eller på måtten, så er du velkommen til at kontakte mig.

Categories:

Leave a Reply