Helle Røge Ergonomi

Helle Røge Ergonomi. Fjerritslev.
Telefon: 30 26 30 99
Mail: Ergonomi@helleroege.dk

Vanen holder os i stolen i dag på trods af at vi alle ved det er bedst at stå op ved hæve-/sænkebordet.
Men normen i dag er, at alle medarbejdere på kontorarbejdspladser har et hæve-/sænkebord og en kontorstol med gaspatron samt et hav af indstillingsmuligheder. På de fleste kontorarbejdspladser, jeg kommer ud, ved alle, hvor knappen er, til at bordet kan hæves og sænkes, samt hvor håndtaget er til at regulere højden på stolen. Stolens øvrige funktioner kender de ikke, og generelt oplever jeg, at det er de få, der bruger bare nogle af indstillingsmulighederne, der findes på bord og stol.
De fleste sætter sig på stolen, når de kommer ind på kontoret, og de sidder på den samme måde hver dag.
Årsagen, dertil, er vanens magt. Hovedparten af den aktive del af den danske befolkning på arbejdsmarked er lært til, at når de skal bruge hovedet, skal de sidde ned. Det lærte vi, da vi gik i skole, og kroppen tror den dag i dag, at det forholder sig således.
Vanen har stor betydning for vores hverdag og letter vores hverdag. Men i denne situation er vanen skyld i mange lidelser både for muskulaturen, skelettet og kredsløbet. Derfor er det med god grund nødvendigt med tiltag, der skubber til medarbejderne for at ændre denne vane.
De har brug for viden om, hvad sker der i deres krop, når de sidder ned kontra når de står op, samt hvordan kommer de ud af vanen med, at når de skal bruge hovedet, at det er nødvendigt at sidde ned.

Categories:

Leave a Reply