Helle Røge Ergonomi

Helle Røge Ergonomi. Fjerritslev.
Telefon: 30 26 30 99
Mail: Ergonomi@helleroege.dk

Jane Munk Knudsen

Som en kontorarbejdsplads havde vi snakket om at det ville være en god idé at få besøg af én, der kunne vedlede og rådgive os mht. vores fysiske arbejdsmiljø. Flere medarbejdere oplevede jævnligt smerter i nakke, skuldre og ryg. Vi blev derfor enige om, at det var tid til et eftersyn af vores arbejdspladser og ikke mindst arbejdsstillinger.
Onsdag den 8. maj 2019 havde vi besøg af Helle Røge Ergonomi. Helle lavede først et oplæg, der gjorde os klogere på, hvad det gør ved vores krop, når vi sidder for meget på en kontorstol i løbet af dagen. Selvom Helle på en humoristisk og levende måde bl.a. gav os indblik i ryggens anatomi, var det faktisk lidt skræmmende oplysninger, vi fik. Det gav stof til eftertanke og motiverede i høj grad til at lytte efter de forslag Helle efterfølgende kom med til os hver især.
Hun gav hver medarbejder/arbejdsplads en individuel vurdering og rådgivning.
Vi blev også introduceret til at lave øvelser med elastik. Vi har nu indført øvelser, som en del af vores formiddagspause 3 gange om ugen. Sætningen “Den næste stilling er den bedste stilling” er også blevet en del af vores hverdag. Og vi benytter p.t. bl.a. bolde og stå-støtte-stol som alternativ til vores kontorstole.
At vores skriveborde jo rent faktisk har hæve-/sænkefunktion er vi også blevet meget bedre til at benytte os af.
Vi kan varmt anbefale et besøg af Helle Røge Ergonomi, da vi tror på at det på sigt kan være med til at mindske smerter og evt. sygefravær pga. dårlige arbejdsstillinger.

AKU-Aalborg